2024. szeptember 30., hétfő

Pam Gregory - Napfogyatkozás a Mérlegben 2024. október 2

Az október 2-i gyűrűs napfogyatkozás felé haladunk a Mérleg 10°02' pontján, ezért nézd meg, hogy ez a nagy újhold hova esik a horoszkópodban, és ne felejtsd el új szándékot kitűzni arra, hogy mit szeretnél manifesztálni az életednek azon a „házi” területén.

Október valószínűleg drámai és eseménydús lesz a világ színpadán. Először is, a napfogyatkozás idöszaka általában szélsőséges időjárási és szeizmikus aktivitás lehetőségét hozza magával; ez a téma a következő 2-3 évben is folytatódni fog, mivel az Uránusz a Bikában (Föld) és a Neptunusz a Halakban (tengerek, áradások) is a jegyük anaretikus fokán áll mostantól 2026-ig. Az Uránusz a nagy szelekhez is kapcsolódik, és egy nagyon fontos aspektus 2025-ben és 2026-ban, a Szaturnusz (hiány, szűkösség) és a Neptunusz (víz) kapcsolata a szárazsággal hozható összefüggésbe. Mindez összefügg azzal, hogy Gaia is átesik a saját frissítésén, és meg kell tanulnunk nagyobb harmóniában dolgozni vele.

A királyi családban is láthatunk néhány fontos fejleményt. Károly király rákos, és jelenleg a Tranzit Plútó négyszögben áll a Holdjával (0° Tarurus), ami intenzív érzelmekre utal a kritikus egészséggel kapcsolatban, mivel a Hold a horoszkópjában a 12. házat uralja. Emellett a Szaturnusz Napíve is összekapcsolódik a Napjával, amely az egészségtengelyét (aszcendens-deszcendens tengely) szabályozza. Ezek az aspektusok most aktívak, és 2025 elejéig tartanak. A Szaturnusz a „dolgok végét” jelentheti, különösen a korával és az egészségével összefüggésben. A monarchia Bak szerkezetű, és a Plútó 248 éves pályáján e jegy utolsó fokán áll.

Ma a tranzit Mars pontosan konjugál az USA Napjával az 1776. július 4-re, 17.10 Philadelphiára beállított horoszkópban. A Nap itt a külkapcsolatok 9. házát uralja. Ez a konjunkció a jövő heti napfogyatkozásig tart. Hozzátéve, hogy a tranzitáló Jupiter október 9-én 2' pontossággal (!) az USA Marsán, a „nyílt” vagy ismert ellenségek 7. házában „áll meg” retrográd módon. A Jupiter hajlamos arra, hogy kiterjessze azt, amire éppen aspektál. A Mars egy ország horoszkópjában a „föld”, a „hazai bázis” 4. házát uralja.

Úgy érzem azonban, hogy ezekben az elkövetkező időkben nagyobb mértékben kell együttalkotó módba lépnünk ezekkel az energiákkal. Igen, az amerikai horoszkópra vonatkozó aspektusok nagyon erősek, de mint emberiségnek, nekünk is nagy szerepünk van ebben. A napfogyatkozás a Mérlegben van, a béke és a diplomácia jegyében. Az uralkodó asztrológia a mi kottánkat képviseli ebben a pillanatban, de emberiségként hogyan fogunk játszani rajta? Fokozni fogjuk-e az intenzitást, az agressziót és a polarizációt, vagy az új energiákkal való ébredésünk során úgy döntünk, hogy békében maradunk, meditálunk, nagyobb egységtudatot érzünk és az egész emberiséget összefogjuk? Legyetek tudatában valóságunk alakíthatóságának, a holnap láthatatlanságának, és annak a hatalomnak, amivel rendelkezünk, hogy másképp és nagyobb békével nyilvánuljon meg.

Hagyományosan az asztrológia talán sorsszerűbbnek érezte, de most, különösen a törpebolygók felfedezésével és azzal, hogy az emberiség nagy többsége nem akar háborút, hogy a szeretet kiterjesztett tudatosságát használhatjuk arra, hogy a bolygómintákat másképp manifesztáljuk. Ez a mi spirituális felelősségünk és hatalmunk feladata ezekben az időkben.

Így a múltban úgy tekinthettünk a pillanatnyi asztrológiára, hogy „ez azt jelenti”, ahogyan azt a múltbeli történelmi ciklusok meghatározzák. De a múlt nem kell, hogy meghatározza a jövőnket. Tudatosságunk kitágult, így minden eddiginél teljesebb mértékben VÁLASZTANI tudjuk, hogyan nyilvánulnak meg ezek az energiák. Ezért kérlek, ne ragadjatok bele az októberi drámába és figyelemelterelésbe. Ne feledjétek, hogy a Plútó a 248 éves ciklusában a Bak utolsó fokán van, és számítottunk erre a fajta nagy drámára.

Paradigmaváltó időket élünk. Ebbe szerintem beletartozik az is, ahogyan az asztrológiát használjuk. Ez olyasvalami, amin jelenleg mélyen elgondolkodom, figyelembe véve saját spirituális felelősségemet az asztrológiai információk fordításában. Bármit is osztunk meg, segít-e az olvasó tudatának kitágításában, vagy összehúzza azt? Mint e szent téma fordítója, el tudok-e kezdeni egy magasabb szinten megosztani azt? Úgy vélem, hogy a törpebolygók üzenetei vezetnek ebben az irányba, de tisztában vagyok azzal, hogy a kozmoszról alkotott egész megértésünk is forradalmasításon megy keresztül.

Ez egy elég nagy utazás. Ezért kérlek benneteket, maradjatok nyugodtak, békések, kedvességben, együttérzésben és szeretetben, amennyire csak tudtok, különösen 2024 hátralévő részében. Akkor minden bizonnyal a legmagasabb kifejeződésében fogjuk játszani a zenét, és a Föld és az emberiség legnagyobb javára.

Rögzítsétek a szeretetet, mint a dokkolóállomásotokat.


K: Azt mondja, hogy Károly király meghalhat, vagy jobban lesz jövőre?
V: Ezek az egészségügyi szempontok nagyobb kihívást jelentenek. Soha nem jósolnám meg senkinek a halálát, de természetesen ő egy fontos közéleti személyiség. Ne feledje, hogy a monarchia a Bak hagyományos struktúrája, és a Plútó ennek a jegynek az utolsó fokán áll ... x

K: Éppen arra gondoltam, hogy az Uránusz a Bikában az utolsó 3 fokban, a kollektív problémánkat fogja felszínre hozni - Földanya és az időjárás, és a fenntarthatóságunk. Aztán, amint az Ikrekben lesz, a megoldások elkezdenek a helyükre kerülni (a Plútóhoz való trigonnal).
A: minderre lesz néhány elképesztő megoldás, amelyek nagyon izgalmasak - sokat közülük már kifejlesztették de még nem nyilvános ... de majd az lesz! x

Eredeti bejegyzés:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése