2019. április 26., péntek

Plútó retrográd április 24-töl egészen 2019 október 3ig és a hatásai


Ez a regtrográd megvilágítja a sötét oldalunkat, feltárja a sebezhetöségünket, hogy megtegyük a szükséges változtatásokat és felelösséget vállaljunk az alacsony rezgésü jellemvonásainkért, tendenciánkért, viselkedési mintáinkért és a meglévö kapcsolatainkért.

Az elkövetkezendő 5 hónapban azokra a területekre fogunk összpontosítani, ahol túlságosan szorosan kötödünk emberekhez vagy dolgokhoz, pusztán azért, mert túlságosan félünk végre elvágni a kötelékeinket és teljesen elengedni azokat.

Szintén rá fogunk jönni arra, hogy annak ellenére, hogy hevesen tagadjuk magunknak, néha térdig gázolunk a zavaros vizekben és csak az erök ellen haladunk, mert bizonyos szinten nem hiszünk abban, hogy megvan az erönk, akaratunk vagy bátorságunk hogy elhagyjuk a megszokottat, még akkor is, amikor tudjuk, hogy idejétmúlt és alattomosan mérgez bennünket.

Sajnos, minél hosszabb ideig tesszük ki magunkat a mérgezésnek, annál gyengébbek leszünk, így olyan mértékben csökken az önértékelésünk, és az önbecsülésünk, hogy végül elviseljük a jóval alacsonyabb szintü viselkedést és helyzeteket.

A retrográd idöszak alatt felfedezzük, hogyha nem vagyunk hajlandóak meghozni a nehéz döntéseket, ami létfontosságú az érzelmi, szellemi, lelki vagy fizikai jólétünknek, akkor Plútó közbelép és eltávolítja az életünkböl bármit és bárkit aki károsítja vagy az útjában áll lelki növekedésednek vagy az egészségednek.

Nem fogjuk tudni figyelmen kívül hagyni, tagadni vagy cukormázzal bevonni a körülményeinket, mivel ez a bolygó tavaszi tisztító energiája egy intenzív befelé fordulásba húz bennünket, ahol arra leszünk kényszerítve, hogy megállapítsuk a belsö akaratunkat, szükségünket, kívánságainkat, és a szenvedélyeinket, ugyanúgy a régi gyógyítatlan lelki sebeinket.

Ez felhívja a figyelmünet arra, hogyan tudtunk ösztönösen újra játszani a hasonló mintákat és benne maradni a kapcsolatainkban, kötelezettségeinkben, a munkánkban, vagy barátságainkban, úgy hogy tudtuk, hogy korlátol, nem müködik,  vagy általában lecsökkentette a képességünket, hogy ragyogjunk.

Plútó retrográd mély tisztításra kényszerít bennünket akár saját magunk csináljuk vagy az Univerzum váratlanul megváltoztat dolgokat körülöttünk, hogy ne legyen más választásunk, mint elszakítani a kötelékeket bármivel, bárkivel, aki megköt és lehúz.

Ahhoz, hogy zavartalanul áthajózzunk ezen a perióduson, elkerülhetetlen, hogy idöt szánjunk rá, hogy elgondolkodjunk miért ragaszkodunk nem kielégítö, egészségtelen, nemkívánatos dinamikához, amikor tudjuk, hogy megvan az erönk, hogy szakítsunk és méregtelenítsünk és kigyógyuljunk bármi függöségböl vagy fájdalomból.

Ez a retrográd keresztül visz bennünket egy nagyobb személyes átalakuláson és ahogy a hónapok múlnak elengedjük az ártalmas ragaszkodást, és megteremtjük a helyet az egészséges és harmónikus találkozásoknak.

Ez az átmenet nem lesz könnyü, valószínüleg megpróbálunk harcolni ellene, dühösek leszünk, felszabadultan sírunk, vagy vonakodva megadjuk magunkat, azonban ahogy a napok telnek gyógyulni fogunk, átrendezödünk, átcsoportosítunk és rájövünk, hogy mennyire szükségszerü volt ez a "vedlés" a lelkünk fejlödése szempontjából.

Amikor belsö utazáson vagyunk, mélyen a lelkünkben intuitíven tudjuk, hogy ragaszkodóvá válunk azzal amit ismerösnek érzünk, hogy kompromisszumokat kötünk, kifogásokat keresünk és lehetövé teszünk különbözö dolgokat, hogy folytatódjon, annak ellenére, hogy hatalmas konfliktusban vannak az erkölcseinkkel az értékrendünkkel és ideológiánkkal, amivel átakarjuk manöverezni magunkat az életen.

A Plútó Retrográd mindenekelött regenerációs idöszak, ahol megtisztulunk és eltávolítjuk mindazt, ami már nincs összhangban ahol most vagyunk, beleértve régi hiedelmeket és mintákat, tolakodó és gyötrö gondolkodást, hibáztatást és szégyent, pletykákat, ítélkezést, rossz szokásokat, korlátozó félelmeket, egyoldalú és kishitü dinamikákat, nehéz terheket, negatív érzéseket a múltból, a jövö miatti aggodalmakat,  azokat a dolgokat amiket nem tudunk megváltoztatni, az irányítási kényszert, irreális elvárásokat, és alapvetöen bármit és bárkit aki már elengedett bennünket.

A megadás a legeröteljesebb gyógyulás és transzformációs erö amit megtehetünk, és néha az egyetlen lehetöségünk, mert akár tetszik, akár nem, bármit is jelentett nem fog hiányozni és bármi ami nem tudott átjönni, az úton van.

Az elengedés a legegyszerübb módja a Feng-Shui gyakorlásának, kisöpröd a negatív energiát, hogy így a pozitív energia és az új kapcsolatok be tudjanak áramolni. 

Plutó az elörehaladás ideje - minél hamarabb engedjük el, annál gyorsabban szállunk.

 --------------------------------------------------------------------------------------------------

A Retrográd befelé irányítja az energiánkat és felerösíti, ezért sokunk visszavonul és önelemzövé, befelé fordulóvá válik, különösen akkor amikor a bolygó elöször vált hátráló mozgásba és az új energiához való kapcsolódás folyamatában kerülünk.

Bár a retrográdok kaotikusnak tűnhetnek, mindig magukban hordozzák az áldásokat. Áthelyezi a fókuszunkat, hogy tudatában legyünk mindannak, ami nincs összhangban az életünkkel, és tudomásul vegyük a gyógyítatlan sebeket és a megoldatlan érzelmeket, amelyek kétségbeesetten próbálják felhívni a figyelmünket.

Amikor befelé fordítjuk a reflektorfényt, képesek vagyunk meglátni, hogy mi történt rosszul, jelenleg hol vagyunk és merre tartunk. Végsö soron segít nekünk felelösséget vállalni a személyes utunkra, hogy így elkerüljük ugyanazon hibák ismétlését.

Amikor egy bolygó újra visszafelé halad, valószínüleg ébernek, idegesebbnek, nagyon intuitívnek, ingerlékenyebbnek, nyugtalannak, alvásképtelennek érezzük magunkat, mintha energetikaileg femeltek volna. Észrevesszük, hogy túl gondolkodunk, idegesek vagyunk, és az életünben több zürzavar van, mint elötte amíg a személyes energiánk kalibrálódik az új bejövő energiával a bolygóról, amely hátráló mozgást végez.

Amikor kialvatlanok vagyunk, zavartabbá és ingerlékenyebbé válunk, mintha adrenalinnal futnánk, ami fájdalmat, túlérzékenységet és irracionalitást okoz ezért hiábavaló nézeteltéréseket tapasztalhatunk és dühösek leszünk vagy frusztráltakká válunk sokkal hamarabb, mint normál esetben - ezért elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk azzal, ami az univerzumban történik, és hogy rendszeresen szünetet tartsunk, hogy kiegyensúlyozzuk, leföldeljük és harmonizáljuk az energiákat.

Ahogy áthaladunk ezen a retrográd idöszakon, ki akarjuk takarítani az otthonunkat, a közösségi média fiókunkat, a barátságainkat, szintén újragondoljuk az elkötelezödéseinket és megszüntetjük az egészségtelen  vagy rossz szokásokat. Ez a méregtelenítés néha erös lesz, ahogy kitisztítjuk a régi energiákat és eltávolítunk bármit, és bárkit ami megakadályozza, hogy elöre haladjunk és elérjük a céljainkat és a belsö békét.

A retrográdok lökéshullámot küldenek a kapcsolatainkon keresztül, felszakítja a gyógyítatlan sebeket, és felkavarja a múltat. Ezért lehetséges, hogy szellemek a múltunkból érzelmi vallomásokkal együtt váratlanul megjelennek: ez arra kér bennünket, hogy vessünk egy utolsó pillantást rá mielőtt úgy döntünk, hogy újból megnyitjuk vagy szilárdan zárjuk az ajtókat, amelyeket korábban bezártunk.
Kaphatunk olyan hívásokat vagy üzeneteket, amelyek meglepnek vagy sok feszültséget okoznak különösen, ha tévesen értelmezzük a hírnök szándékait, és hamis következtetésekre ugrunk.

Mielőtt megváltoztatnánk az életutunkat, elöször megnézhetjük milyen belsö gombokat nyomogathatnak a körülöttünk lévö emberek, és miért érzünk erös vágyat, hogy reagáljunk rá, ez elengedhetetlen hogy pontosan észrevegyük kire és mire hívja fel a figyelmet a retrográd idöszak.

Ez az önvizsgálat és a visszatükrözödések idöszaka, annak az elfogadása, hogy ki és mi van elrendelve az életünkben, és könyörületesen elengedni azokat vagy azt ami nem való oda többé. Ez az idö az elmélkedésé, az önelemzésé és az óvatosságé - nem az elhamarkodott érzelmek által táplált reakcióké.

A retrográdok a pozitív átalakulás katalizátorai, és sugározzák a  kozmikus energia hullámokat, hogy megrázzák és megváltoztassák az életünket, lehetőséget adva arra, hogy kitisztítsuk a karmánkat és jobbá tegyük az életünket.

Az Univerzumunk értelmes és hatalmas és leginkább titokzatos és misztikus módon működik. Folyamatosan mozgatja az energiákat az egyensúly és a harmónia megteremtése érdekében, ezért nem szabad ellenállni a nekünk szánt lehetőségeknek, és inkább sodródj az áramlattal ahogy jónak érzed.

Ez a retrográd időszak kihívást jelent; mindazonáltal a kozmosz csak azt hozza, amit kezelni tudunk, szóval vegyél egy mély lélegzetet, lépj hátra, értékeld újra, használd a türelmet, hogy minden válasz szeretettel és együttérzéssel történjen.

Eredeti Bejegyzés: Alex Myles FaceBook
Fordította: Kira Sakura

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése