2019. május 2., csütörtök

Szaturnusz Retrográd szeptember 18-ig


Szaturnusz, a Karma Ura most hátráló mozgást végez. Számíts arra, hogy Karmikus visszahatásokat kapsz és learathatod a jutalmát bármiért amit elvetettél a tavalyi retrográd  - 2018 szepteber 6 óta. Ez a törlesztés ideje, a kemény munkád és minden jó amit tettél, nem marad észrevétlen. Legyél nyitott, bízz és megkapod.


Szaturnusz, az egyik legfélelmetesebb és rettegettebb kozmikus hatás, épp most csatlakozott a Jupiterhez & Plutóhoz, és mindent felkavar az útjában - 2019 szeptember 18-ig marad ebben a helyzetben.

A Merkúr és a Szaturnusz retrográd között a legnagyobb különbség az, hogy a Merkúr úgy tűnik, hogy megállíthatatlanul, egymás után dobálja a dolgokat az utunkba, ami összezavar bennünket. Ezzel ellentétben a Szaturnusz rendkívül pozitív befolyást jelenthet, ha nyitottak vagyunk erre, hiszen hosszabb időszakon át történik, és olyan helyzetekre ad megvilágítást és bölcsességet, amelyeket korábban nem értettünk. Szerencsére a Szaturnusz megállítja a káosz és a dráma nagy részét, amit a Merkúr berángatott.

Ez a bölcs és fegyelmezett bolygó a retrográdban lehetőséget nyújt arra, hogy mélyre merüljünk és kapcsolódjunk a lelkünkkel, így pontosan feltudjuk dolgozni, hogy mi történik az életünben és ami a legfontosabb, hogy miért.

A Szaturnusz a Föld legtávolabbi bolygója, amely még szemmel látható, és ez a határa annak amit láthatunk a Naprendszerünkben, ez müködésbe hozza a határainkat, a korlátainkat, és azon képességünket, hogy csak azt látjuk, ami előttünk van.

Ez azt jelenti, hogy ez a retrográd kihívások elé állít és kilök minket a szinkronunkból - lökdösve leszünk, hogy a látható mögé nézzünk és észrevegyük, amit korábban nem akartunk észre venni vagy nem hittünk benne, mert egyszerüen nem választottuk azt, hogy "lássunk". Ez azt jelentheti, hogy maszkok nélkül láthatjuk azokat az embereket, akikkel kapcsolatban állunk, és amikor a fátyol leesik, elkezdjük látni a dolgokat, amik valójában, ahelyett amit látni akartunk.

Ez az ahol az intuíciónkat hívjuk - az életünk azon szakaszához érünk, ahol tudjuk, hogy több van minden kommunikáció és helyzet mögött amiben találjuk magunkat de nem volt hitünk, hogy bízzunk magunkban. Ehelyett csak az arcok fontosságában bízunk, ami ahhoz vezet, hogy hazudnak, manipulálnak, irányítanak és megtévesztenek bennünket.

A retrográd során azt is észrevehetjük, hogy láthatatlan határokat és korlátokat helyeztünk magunk köré, hogy megpróbáljunk beilleszkedni a zsúfolt pici dobozokba, amiket más emberek vagy a társadalam teremtett nekünk, különös tekintettel a romantikus kapcsolatainra. Ahelyett, hogy más emberek meghatározásait hallgatjuk, hogy kik vagyunk és a párkapcsolatunknak milyennek kellene lennie, le fogjuk vetni a bilincseinket, és meghatározzuk magunknak a képességeinket, a tehetségeinket és az adottságainkat, így felismerjük, hogy isteni lények vagyunk korlátlan lehetőségekkel.

A Szaturnusz olyan lassan kering a Nap körül, hogy türelmet, ellenörzést, toleranciát, kitartást, megadást és nyugalmat mutat nekünk, és hogy mennyire kifizetödö az elkötelezettség és kitartás.

Azonban, ha ez a bolygó visszafelé halad, mindegyik tulajdonság tesztelésre kerül, így a szándékunk és motivációnk megkérdőjeleződik - mindez a jó ügy érdekében. Ez azt jelenti, hogy türelmetlenül és kétségbeesetten akarunk irányítani más embereket és a környezetünket, és végül eljuthatunk oda, hogy elveszíthetjük az összes irányítást, bonyodalmak és hisztizések lesznek jelen, ki akarunk lépni és el akarunk dobni mindent - beleértve a kapcsolatokat, barátságokat és karriereket.

Szintén, ez csak egy felrázás, amely lehetövé teszi számunkra, hogy világosan lássuk, hogy ki és mi számít nekünk. Amit kiemel nekünk, az segíthet annak érdekében, hogy a megfelelö helyekre fektetjük e be az energiánkat, és hogy minden hüségünk és elkötelezödésünk valóban megéri-e.

A Szaturnusz retrográdnak olyan szakaszai vannak amelyek könyörtelenek és destabilizálnak minket, hiszen a múlt hibáiból való tanulásról van szó, amely kéri, hogy vizsgáljuk meg azokat. Csak akkor tudunk előrelépni, ha megértjük, hogy miért helyezzük magunkat bizonyos helyzetekbe, vagy érzelmileg belebonyolódunk olyan emberekbe, akiket nem hosszú távra szántak nekünk.

Ezen keresztül menni, nagyon fájdalmas.

De ez egy nagyon szükséges tisztulási szakasza az életünknek, elengedhetetlen gyógyító méregtelenítö folyamat, amely lehetővé teszi számunkra, hogy tisztuljunk és elengedjünk - szintén egy olyan szakasz is, hogy lassabban vegyük a dolgokat, ne rohanjunk, így elkerülve azt a hibát, hogy visszatérünk bármihez (vagy bárkihez), aki-ami kárt okozott nekünk.

Míg a Szaturnusz a karma és a fegyelem bolygója, ez nem tekinthető negatív jellemzönek, hiszen minden kozmikus elhelyezés annak érdekében történik, hogy jobban megértsük magunkat és a körülöttünk lévő világot, és hogy a legmagasabb jót szolgáljuk.

A Karma a saját hitem szerint egy önajándékozás vagy egy önbüntetés - felelősek vagyunk az általunk kiadott energiáért, és néhány fordulattal azok az energiák visszatérnek hozzánk. Az enegia frekvenciánk megváltoztatásával bármikor megváltoztathatjuk a Karmánkat, így az a rezgés, amit kibocsájtunk magunkból küldjön pozitívitást, szeretetet és melegséget azoknak akik körülöttünk vannak és a világ felé. Ez akkor kezdődik, amikor ezeket a tulajdonságokat először magunknak ajánljuk fel, majd természetesen kifelé sugározzuk őket.

A retrográd során többet fogunk megtudni a karmánk irányításáról és kezeléséről egyszerűen tudatában maradva annak, hogy a cselekedeteink hogyan befolyásolják magunkat és a körülöttünk lévő embereket, mind pozitívan, mind negatívan.

Ha szörnyü büntudatot érzünk, mert olyat mondtunk valakinek, amit megbántunk, akkor a rezgésenergiánk lecsökken, és egy hasonló alacsony rezgésű személyt vagy eseményt vonzunk be ami pontosan megerősíti a büntudatot vagy a sajnálatot ami miatt érezzük. Ahelyett, hogy ezt negatívnak tartanánk, inkább lássuk úgy, hogy ez egy lehetöség, hogy feloldjuk a karmát azáltal, hogy a negatív helyébe helyezzük a pozitivat, vagy még jobb, amikor megoldjuk az eredeti félreértést vagy konfliktust.

Amikor valóban sajnáljuk a cselekedeteinket, és jóvátesszük a viselkedésünket, az alacsony rezgés eloszlik és átalakul egy pozitív, megbocsájtó, együttérzö magas rezgéssé amely hasonló szerető és elfogadó nagyfrekvenciájú rezgések bőségét vonzza.

Amikor megpróbáljuk tagadni a szerepünket abban, amit elrontottunk, vagy ha megpróbálunk valaki mást hibáztatni a helyzetünkért, akkor megmarad bennünk és irritáló, fájdalmas és kényelmetlen érzéseket okoz. Ezek az érzések a mindennapi életünkben lejátszódnak hasonló helyzetek mutatásával mindaddig, amíg arra kényszerülünk, hogy valamit tegyünk ellenük. Ha megpróbáljuk letagadni az általunk küldött energiát, akkor elnyomjuk az ehhez kapcsolódó energiát.

A karma valójában kapcsolódik a tudatossághoz, így ha teljesen tudatában vagyunk az általunk küldött energiáknak, akkor szintén tudatában leszünk az okoknak és a következményeknek is, és képesek leszünk megváltani magunkat, amikor azon az úton megyünk, hogy elfogadjuk a szerepünket, és véghezvisszük a szükséges változtatásokat.

Ez azt jelenti, hogy nemcsak hitelesek vagyunk az általunk okozott nehézségek orvoslásával, amiket magunknak vagy másoknak okoztunk, de tanulhatunk tölük így nem viselkedünk úgy, hogy ugyanazokat a hibákat követjül el újra.

Bár nem mindig könnyű a negatív viselkedést elismerni, ha nem tesszük, akkor magunkat büntetjük a negatív karma vonzásával, és talán nyomorúságot, egészségtelenséget, sőt magányosságot érezhetünk - mivel elszigeteljük magunkat a büntudatban vagy mások tartanak távolságot tölünk.

A Szaturnusz retrográd alatt a karmikus vonzás felfokozódik, ami azt jelenti, hogy bármit amit kiadunk, az nagy mennyiségben jön vissza. Ez egy jelentősen pozitív időszak azoknak, akik jó szándékkal élnek, és azok, akik keményen próbálták megtörni a régi és káros viselkedési mintákat. Rendkívüli gyógyulás időszaka lesz, ahol az elmúlt hónapokban kisugárzott pozitív rezgések 100-szorosan térnek vissza. Azok számára, akik időt és energiát szenteltek a jó ügyekre vagy a társadalmi küldetésekre és az életcélokra összpontosítottak, azokra a következő hónapokban az áldások és a jutalmak bőségesen áradnak.

Ha vannak olyan helyzetek, amelyekről tudjuk, hogy nem voltunk a legjobbak benne, megkönnyíthetjük a karmikus visszahatást, hogy úgy döntünk felismerjük, hogy hol maradtunk alul és jóvátesszük az adott esetben. Hitelesnek kell lennünk a kapcsolatainkban és készen állni az elszámoltathatóságra és megoldani minden felmerülö problémát, vagy jobb ha a problámává válás elött cselekszünk, ez biztosítja, hogy a karmikus lábnyomunk olyan lesz, amiért nem kell aggódnunk a retrográd idöszak alatt, ha korábban rossz útra-utakra tértünk megfordíthatjuk az energiát azáltal, hogy felelösséget vállalunk a mostani vagy a jövöbeli jó és rossz viselkedésünkért és biztosítjuk a bocsánatkérésünket.

Összességében elmondható, hogy a Szaturnusz retrográd megmutatja, hogyan nézzük meg közelebbről mindazt, amit megtapasztaltunk, és arra ösztönöz bennünket, hogy ne siettessük a folyamatot, hogy a tanulságokat megtanuljuk, és ne ismételjük meg a  hibákat.

Segít megérteni, hogy amikor életünkben traumás és fájdalmas időszakon megyünk keresztül, elengedhetetlen, hogy könyörületesek legyünk magunkhoz, ami azt jelenti, hogy lassan és óvatosan járjunk, így az érzelmeinket, gondolatainkat és az érzéseinket érvényesítjük és meghalljuk.

Azt is megtanítja nekünk, hogy mennyire fontos tisztában lennünk, hogy hogyan beszélünk és cselekszünk, és maradjunk tudatosak és felelősek azért az energiáért, amit minden kölcsönhatásba beleviszünk mert az energia megmarad és visszatér hozzánk - legyünk tudatában a szavaink és cselekedeteink gyürüzö hatásának.

Ennek során egyre empatikusabbak, kedvesebbek, figyelmesebbek és mindenek felett együttérzöek, tudatosabb emberek leszünk - a lehetö legjobb verziója saját magunknak.

Ha nem vagyunk hajlandóak a kozmikus energiához illeszkedni és odafigyelni arra, amit ez a retrográd kínál, akkor valószínüleg megrekedünk a régi módon, ismételjük a hasonló hibákat, kihívást jelentö körülményeket és mindenféle kapcsolatokat vonzunk és elcsodálkozunk azon a élet miért ismétli önmagát.

A mi választásunk, hogy felébresztjük a tudatunkat, virágozzunk, növekedjünk, megváltoztassuk az életünket, vagy maradjunk alvó állapotban, a homokba dugjuk a fejünket, felhúzzuk magunkat és úgy érezzük, hogy nem valósítottuk meg önmagunkat, ösztönösen cselekszünk és nem vagyunk hajlandóak a meglátni a fényt.

Bármit is választunk, tudd hogy minden energetikai cselekedetre van reakció. Pozitívvá vagy negatívvá tehetjük egyszerűen azzal, hogy emlékezünk, bármit, amit az univerzumnak adunk, bőségesen visszakapjuk.

Összességében elmondhatjuk, hogy a Szaturnusz az egyik legátalakítóbb és nagyon befolyásoló bolygó amikor hátráló mozgásban van, és ha elfogadjuk az iránymutatását akkor a retrográd végén az életünk úgy fog folyni, ahogy reméltük. A jó dolgok úton vannak. Most elengedhetetlen, hogy odafigyeljünk a kiáramló energiánkra és hogy csodálkozva nézzük, ahogy az Univerzum megáldja és visszaadja.


Eredeti bejegyzés: Alex Myles Facebook posztja
Fordította: Kira Sakura

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése